Kuwejcka Herbata Mrożona Cynamonowo-Pomarańczowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na napoje, więc daj kuwejcki cynamonowo-pomarańczowy mrożony Tean spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka torebek herbaty, laska cynamonu, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Tajska Mrożona Herbata, Long Island Iced Tea, oraz Kawa Mrożona Cynamonowo-Pomarańczowa.
Instrukcje
Połącz 8 szklanek wody, skórki pomarańczowej i laski cynamonu w rondlu na małym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj torebki z herbatą i wyłącz ogrzewanie.
Pozostawić herbatę na około 5 minut (nie więcej, bo będzie gorzka), następnie wyjąć torebki z herbatą i schłodzić herbatę; nie usuwaj jeszcze laski cynamonu ani skórki pomarańczowej.
Połącz 1 szklankę wody, cukier i imbir w małym rondlu na małym ogniu i doprowadzić do wrzenia bez mieszania. Po zagotowaniu wyłączyć ogień. Liście i łodygi mięty rozetrzyj na kawałki i wrzuć do syropu.
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 20 minut. Odcedzić syrop, odrzucając miętę i imbir.
Odcedzić herbatę do dzbanka.
Dodaj syrop miętowy według kubków smakowych i wymieszaj.
Podawać w wysokich szklankach na lodzie i udekorować plasterkami pomarańczy i laski cynamonu, jeśli chcesz. Popijaj leniwie.