Kurczak z warzywami
Kurczak z jednym garnkiem i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 552 kalorie, 27g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz liście laurowe, pietruszkę, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 129 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, oraz One Pot Ranch Kurczak z ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć wewnętrzne opakowanie wnętrzności z kurczaka, jeśli jest dołączone, i wyrzucić lub zarezerwować do innego użytku.
Umieść kurczaka, cebulę, czosnek, seler, marchew, buraki i ziemniaki w holenderskim piekarniku lub garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić kurczaka i warzywa razem.
Dodaj bulion, 2 szklanki wody, pietruszkę, liście laurowe i pieprz. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.Zmniejszyć ogień do utrzymania dusić i gotować, odkryte, upewniając się, że kurczak jest zanurzony (dodać więcej wody w razie potrzeby), przez 45 do 50 minut lub aż kurczak jest miękki i soki uruchomić jasne, gdy Przekłute widelcem i warzywa są miękkie.
Wyjmij kurczaka z garnka i odstaw na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.Kurczaka pokroić na kawałki i podawać z warzywami i bulionem.