Kurczak z piwem i jagodami jałowca
Kurczak z piwem i jagodami jałowca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ale, masło, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca, Pieczony łosoś na kapuście z jagodami jałowca, oraz Kury polne z pancettą, jagodami jałowca i burakami.
Instrukcje
Kurczaka obficie doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni, roztopić 1 łyżkę nieobciętego masła w oleju.
Dodać kurczaka w partiach i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 5 protokół na stronę; wyjąć na talerz. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki piwa i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki od dołu. Powrót kurczaka na patelnię, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 protokół. Obróć i zalej kurczaka sokami z patelni, następnie przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż się ugotuje, o 15 minut dłużej.
Usuń kurczaka z patelni i ogrzać. Gotować soki na patelni na dużym ogniu, aż syropy, o 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
Dodaj jagody jałowca, różowy pieprz i pozostałe 2 łyżki piwa, a następnie ubijaj pozostałe 3 łyżki zimnego masła, po kilka sztuk na raz. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia. Powrót kurczaka na patelni i łyżka sos nad nim płaszcz.
Kurczaka podawać na półmisku lub talerzach obiadowych, posypanych natką pietruszki.