Kurczak Z Parmezanem
Kurczak z parmezanem zajmuje ok. 30 minut od początku do końca. Na 2,13 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 835 kalorii. 3661 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka czosnku, pietruszki, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za דל פחמימות,zny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Najlepszy Kurczak Parmezan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Pat kawałki kurczaka na sucho: Pat kawałki kurczaka na sucho ręcznikami papierowymi. Poklepanie kawałków kurczaka na sucho pomoże kawałki kurczaka mieć chrupiącą panierkę po upieczeniu.
Przygotować roztopione masło i bułkę tartą: w małej misce wymieszać mielony czosnek z roztopionym masłem. W innej misce wymieszać razem bułkę tartą, parmezan, pietruszka, sól, sól czosnkowa, włoskie przyprawy i pieprz.
Pogłębiać kawałki kurczaka w maśle i mieszaninie parmezanu: kawałek po kawałku, zanurzyć kawałki kurczaka w roztopionym maśle czosnkowym,a następnie pogłębiać do mieszaniny parmezanu bułki tartej, aby pokryć.
Zauważ, że jeśli kawałki kurczaka są zimne, mogą spowodować zgęstnienie stopionego masła, pozostawiając zbyt dużo masła przyklejając kawałki kurczaka. Jeśli to się dzieje, podgrzej masło.
Umieść kurczaka na naczyniu do pieczenia:
Umieść pokrojone kawałki kurczaka na naczyniu do pieczenia 9x13 (lub większym). Spróbuj zostawić trochę miejsca między każdym kawałkiem. (Może być konieczne użycie więcej niż jednej patelni do pieczenia.)
Skropić pozostałym masłem czosnkowym.
Piec w temperaturze 232° 15 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez i soki uruchomić jasne. Zauważ, że kurczak będzie znacznie bardziej rumiany na dole niż na górze.