Kurczak Z Papryką Pieczoną
Pieczony kurczak z papryką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Można go uznać za dość niedrogi, kosztujący około 1,43 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kawałki kurczaka, grubo zmielony pieprz, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Z Papryką Pieczoną, Wędzona Papryka Pieczony Kurczak, oraz Pieczony kurczak z boczkiem i słodką papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 5 składników, aby utworzyć pastę.
Połowę mieszanki papryki równomiernie rozprowadzić pod skórką kawałków kurczaka.
Umieścić 1 do 2 plastry cytryny pod skórką na wierzchu mieszanki papryki. Ułóż kawałki kurczaka w jednej warstwie na stojaku z drutu w brojlerze wyłożonym folią aluminiową lub 17-x 12-calowej patelni z galaretką. Pozostałą masę paprykową równomiernie natrzeć na skórę.
Piec w temperaturze 425 przez 35-40 minut lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszych porcji zarejestruje 16
Odstawić kurczaka 5 minut; lekko posmarować sokiem z patelni tuż przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.