Kurczak z czosnkiem i orzechami
Czosnek i orzech Crusted kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis służy 6. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pory, czosnek, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 96%. Spróbuj Czosnek I Orzech Crusted Kurczak, Kurczak Z Orzechami, oraz Piersi kurczaka z orzechami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pieczemy czosnek w małym naczyniu do pieczenia przez 1 godzinę lub do miękkości i aromatu.
Główki czosnku przeciąć na pół w poprzek, wycisnąć cały miąższ i odstawić. Powinieneś mieć 1 szklankę pieczonego czosnku.
Miąższ czosnku przecedzić w blenderze na gładką masę, dodać masło i zioła. Proces tylko do gładkiej, następnie mieszać w bułce tartej i orzechów włoskich. Rezerwa.
Doprowadzić mały garnek wody do toczenia wrzenia i dodać szczyptę soli. Blanszować pierścienie pora około jednej minuty. Powinny być delikatne, ale nadal mają trochę gryza. Wstrząs w łaźni wodnej z lodem, drenaż i rezerwa.
Zawirować niewielką ilość oliwy z oliwek na patelni o ciężkim dnie i ułożyć brukselkę na patelni ściętej bokiem. Gotować na średnim ogniu, aż brukselka będzie karmelizowana. Doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości.
Dodać pierścienie pora i odstawić. Idealnie jest, aby brukselka zachowała swój kształt.
Na innej patelni rozgrzać 1 łyżkę niesolonego masła, dodać szalotkę i gotować do miękkości, dodać szpinak i gotować tylko do zwiędnięcia. Doprawiamy solą i pieprzem, rezerwujemy.
W ciężkim dnie pieca dowód patelni zawirować tyle oliwy z oliwek, aby pokryć dno patelni.
Umieścić piersi kurczaka na patelni, skórki do dołu i gotować, aż skóra będzie złoty kolor.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz przez około 10 minut, lub do momentu, gdy soki staną się jasne po ukłuciu czubkiem noża. Nie ma potrzeby odwracania kurczaka, gotować piersi ze skórą w dół przez cały czas.
Gdy kurczak jest w pełni ugotowany, wyjmij z piekarnika na patelnię z blachy, skórkę do góry. Płaszcz każdą pierś z czosnkiem masło orzechowe skorupy i umieścić pod brojlerem, aż powłoka zamienia złoty brąz i chrupiące.
Zdjąć z brojlerów i ogrzać.
Podawać: szpinak równomiernie rozprowadzić między talerzami, umieszczając go na środku.
Posypać pierścienie pora i brukselkę Na Zewnątrz szpinaku, a następnie posypać nasiona granatu na wierzch.
Jedną pierś ułożyć na szpinaku i od razu podawać.