Kurczak z czosnkiem i orzechami

Kurczak z czosnkiem i orzechami
Czosnek i orzech Crusted kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis służy 6. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pory, czosnek, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 96%. Spróbuj Czosnek I Orzech Crusted Kurczak, Kurczak Z Orzechami, oraz Piersi kurczaka z orzechami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pieczemy czosnek w małym naczyniu do pieczenia przez 1 godzinę lub do miękkości i aromatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Główki czosnku przeciąć na pół w poprzek, wycisnąć cały miąższ i odstawić. Powinieneś mieć 1 szklankę pieczonego czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
CzosnekCzosnek
4
Miąższ czosnku przecedzić w blenderze na gładką masę, dodać masło i zioła. Proces tylko do gładkiej, następnie mieszać w bułce tartej i orzechów włoskich. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Doprowadzić mały garnek wody do toczenia wrzenia i dodać szczyptę soli. Blanszować pierścienie pora około jednej minuty. Powinny być delikatne, ale nadal mają trochę gryza. Wstrząs w łaźni wodnej z lodem, drenaż i rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Zawirować niewielką ilość oliwy z oliwek na patelni o ciężkim dnie i ułożyć brukselkę na patelni ściętej bokiem. Gotować na średnim ogniu, aż brukselka będzie karmelizowana. Doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać pierścienie pora i odstawić. Idealnie jest, aby brukselka zachowała swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
PorPor
8
Na innej patelni rozgrzać 1 łyżkę niesolonego masła, dodać szalotkę i gotować do miękkości, dodać szpinak i gotować tylko do zwiędnięcia. Doprawiamy solą i pieprzem, rezerwujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Masło NiesoloneMasło Niesolone
SzalotkaSzalotka
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
W ciężkim dnie pieca dowód patelni zawirować tyle oliwy z oliwek, aby pokryć dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Umieścić piersi kurczaka na patelni, skórki do dołu i gotować, aż skóra będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieść patelnię w piekarniku i piecz przez około 10 minut, lub do momentu, gdy soki staną się jasne po ukłuciu czubkiem noża. Nie ma potrzeby odwracania kurczaka, gotować piersi ze skórą w dół przez cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
12
Gdy kurczak jest w pełni ugotowany, wyjmij z piekarnika na patelnię z blachy, skórkę do góry. Płaszcz każdą pierś z czosnkiem masło orzechowe skorupy i umieścić pod brojlerem, aż powłoka zamienia złoty brąz i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Zdjąć z brojlerów i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
14
Podawać: szpinak równomiernie rozprowadzić między talerzami, umieszczając go na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
15
Posypać pierścienie pora i brukselkę Na Zewnątrz szpinaku, a następnie posypać nasiona granatu na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
BrukselkaBrukselka
SzpinakSzpinak
PorPor
16
Jedną pierś ułożyć na szpinaku i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia99
Magazyn