Kurczak z bakłażanem parmezan
Przepis Kurczak i bakłażan parmezan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 498 kalorii, 41g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pomidory w puree, sól, mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Bakłażan I Kurczak Parmezan, Kurczak z bakłażanem parmezan, oraz Rozjaśniony kurczak i bakłażan parmezan.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia. Płaszcz z obu stron bakłażana z 2 1/2 łyżki oleju i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Broil, obracając raz, aż zbrązowieje, o 5 minut na stronę. Wyłącz brojlery i podgrzej piekarnik do 42
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i dodajemy do patelni. Częściowo gotować kurczaka przez 2 minuty na stronę i wyjąć z patelni. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić kurczaka w poprzek na 1/4-calowe plastry.
Olej 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia. Umieść jedną trzecią bakłażana w jednej warstwie w naczyniu. Wierzch z połową kurczaka, połową pomidorów, połową mozzarelli, jedną trzecią parmezanu, połową bazylii i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Powtórz z kolejną trzecią bakłażana, pozostałym kurczakiem, pomidorami i mozzarellą, kolejną trzecią parmezanem i pozostałą bazylią. Top z pozostałym bakłażanem i posypać pozostałym serem.
Skropić pozostałą 1/2 łyżki oleju.
Piec przez 20 minut i odstawić na 5 minut przed cięciem.
Rekomendacja win: włoskie czerwone wino, takie jak nebbiolo w rozsądnej cenie, z regionu Piemontu lub Lombardii, ma mnóstwo kwasowości i ciała, aby sprostać bogatemu smakowi tego dania.