Kurczak Yakitori

Kurczak Yakitori
Kurczak Yakitori może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 47g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka sosu sojowego, sake, makaron ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
W dużej misce ubić przecier z rzodkiewki, mirin, sake, olej, soję i ostry sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
RzodkiewkaRzodkiewka
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać kurczaka i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 i do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową kamado do bezpośredniego grillowania na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Używając 2 szaszłyków na każde udo kurczaka, nawlecz krawędzie mięsa na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Posypać solą i pieprzem. Grill, aż zwęglone i gotowane przez, o 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Wymieszać olej, ocet ryżowy, soję, sok z limonki i cukier w dużej misce i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
PieprzPieprz
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Wlać trochę na mizunę, wrzucić do płaszcza i Kopiec w dużej płytkiej misce do serwowania. Makaron wrzucić z pozostałym sosem i Kopiec w centrum mizuny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
MizunaMizuna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Udka z kurczaka przeciąć na pół na środku między szaszłykami, aby zrobić kebaby. Ułóż szaszłyki wokół mizuny, kurczaka w kierunku środka, skropić dodatkowym ostrym sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
Ostry SosOstry Sos
Cały KurczakCały Kurczak
MizunaMizuna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn