Kurczak Yakitori może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 47g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka sosu sojowego, sake, makaron ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Drewniane
3
W dużej misce ubić przecier z rzodkiewki, mirin, sake, olej, soję i ostry sos.
Wlać trochę na mizunę, wrzucić do płaszcza i Kopiec w dużej płytkiej misce do serwowania. Makaron wrzucić z pozostałym sosem i Kopiec w centrum mizuny.
Udka z kurczaka przeciąć na pół na środku między szaszłykami, aby zrobić kebaby. Ułóż szaszłyki wokół mizuny, kurczaka w kierunku środka, skropić dodatkowym ostrym sosem i podawać.