Kurczak po tajsku z makaronem
Kurczak po tajsku z makaronem może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Za $1.8 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 471 kalorii, 20g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. 6 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, paprykę chile, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wapno, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Lime Angel Food z glazurą limonkową i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Gotowany Na Parze Po Tajsku Z Makaronem, Wołowina po tajsku z makaronem, oraz Kolorowy Makaron W Stylu Tajskim dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej olej sezamowy i olej roślinny w dużym woku na dużym ogniu. Smażyć cebulę, imbir i paprykę chile, cały czas mieszając, aż cebula będzie miękka.
Dodaj paski kurczaka, sok z limonki, sos sojowy, bazylię i kolendrę. Gotuj, ciągle mieszając, aż kawałki kurczaka będą złote i ugotowane.
Wlej mleko kokosowe i zagotuj. Wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę; wmieszaj do sosu.
Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do zgęstnienia.
W międzyczasie moczyć makaron w gorącej wodzie przez 3 minuty. Zagotuj duży garnek wody.
Dodaj namoczony makaron i gotuj przez 3 minuty lub do miękkości; odcedzić.
Podawaj mieszankę z kurczaka na makaronie i udekoruj odrobiną limonki i mżawką śmietany.