Kurczak panierowany z pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj panierowanego kurczaka z pomidorami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, liście oregano, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Panierowane kotlety z kurczaka z pomidorami i rukolą, Pomidory Panierowane, oraz Old Fashioned Panierowane Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Między kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala.
W płytkiej średniej misce lub talerzu ciasta, wymieszać bułkę tartą, ser, sól i pieprz. Płaszcz kurczaka z mieszaniny okruchów, naciskając, aby dobrze płaszcz z obu stron.
W 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu. Gotować kurczaka w oleju 6 do 10 minut, obracając raz, aż złoty brązowy Na zewnątrz i nie różowy w środku.
Usuń kurczaka z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Na patelni, dodać pozostałe 1 łyżka oleju, 2 szklanki pomidorów, cebula i czosnek; gotować i mieszać 2 protokół. Wymieszać ocet; gotować 30 sekund dłużej.
Zdjąć z ognia; wymieszać pozostałe 1 szklanki pomidorów i oregano.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi gałązkami świeżego oregano.