Kurczak Normandzki z puree jabłkowym i ziemniakami

Kurczak Normandzki z puree jabłkowym i ziemniakami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać kurczaka normandzka z puree z jabłkami i ziemniakami spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 543 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pasternaku, masła, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula, Escalope de poulet à la Normande (kurczak Normandii) # TourDeManger, oraz Pieczone słodkie ziemniaki polane kurczakiem kiełbasa jabłkowa i jabłka oraz pieczone ziemniaki polane kremowym kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 3 składniki w dużym dużym garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż pasternak będą miękkie, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pasternak do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Do tego samego garnka dodajemy ziemniaki i jabłka. Przykryć; dusić do bardzo miękkiej, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Zdjąć z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść ziemniaki i jabłka do dużej miski; dodać 3 łyżki masła. Mash aż prawie gładkie. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wlać mieszaninę bulionu z garnka do średniej miski; rezerwy garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
5
Kurczaka posypać solą, pieprzem i 4 łyżeczkami tymianku; obsypać mąką. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w zastrzeżonym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać połowę kurczaka. Sauté aż brązowy i gotowane przez, obracając szczypcami, o 5 protokół. Używając szczelinowej łyżki, przenieść smażonego kurczaka do szklanego naczynia do pieczenia 11x7x2-cala. Powtórz z pozostałym kurczakiem. Wierzch z pasternakiem, pozostałe 2 łyżeczki tymianku i grochu. Do tego samego garnka dodajemy brandy i śmietanę do ubijania. Gotować na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, skrobanie się rumiane kawałki, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka do kurczaka. Przykryć mieszanką ziemniaczano-jabłkową. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
PasternakPasternak
Cały KurczakCały Kurczak
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
ZiemniakZiemniak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
BulionBulion
SOSSOS
TymianekTymianek
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Upiec zapiekankę odkrytą, aż polewa ziemniaczana będzie chrupiąca, a nadzienie z kurczaka ogrzewa się przez około 35 minut (około 45 minut, jeśli jest w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn