Kurczak Marynowany Na Parze
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do swojego repertuaru, gotowany na parze kurczak marynowany w soi może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis zawiera 4 porcje z 291 kalorii, 34g białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Za $2.5 za porcję, ten przepis okładki 34% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, czosnek, piersi z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest ogromny. Podobne przepisy to Kurczak Ze Sfermentowanej Soi Na Parze, Kurczak Gotowany Na Parze Z Sosem Sojowo-Imbirowym, oraz Udka Z Kurczaka Marynowane Sojowo.
Instrukcje
Do dużej, zamykanej plastikowej torby dodaj sos sojowy, olej sezamowy, olej arachidowy, sok z limonki, imbir, czosnek i kolendrę. Zamknij torebkę i potrząśnij nią, aby wymieszać składniki.
Dodaj piersi z kurczaka i ponownie potrząśnij.
Pozwól kurczakowi marynować w lodówce przez co najmniej 1/2 godziny lub do nocy.
Wlej około 1 cala wody do woka i zagotuj na dużym ogniu. Wyłóż spód bambusowego parowca warstwą liści kapusty.
Ułóż marynowanego kurczaka na liściach. Przykryj parowiec i włóż go do woka. Gotuj kurczaka na parze, aż się ugotuje, około 10 do 15 minut.