Kurczak Marsala
Chicken Marsala wymaga około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 326 kalorii , 30 g białka i 18 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 2,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, połówek piersi kurczaka, pieczarek i przypraw. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Chicken Meatball Marsalan na Creamy Polenta , Easy Chicken Marsala i Valentine's Chicken Marsala są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpłaszcz kurczaka na grubość 1/2 cala.
Umieść w dużej plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia; dodaj sos sałatkowy. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; schłódź w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Wymieszaj mąkę, włoską przyprawę, czosnek w proszku, paprykę i pieprz; posyp obie strony kurczaka. Na dużej patelni pokrytej sprayem do gotowania, smaż kurczaka w 1 łyżce oleju i maśle przez 2 minuty z każdej strony lub do zrumienienia.
Przełożyć do formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Stopniowo dodawaj bulion i wino do patelni, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Odcedź sos; odstaw. Na tej samej patelni smaż pieczarki w pozostałym oleju przez 2 minuty; odcedź. Wymieszaj sos z pieczarkami; podgrzej.
Polać kurczaka, posypać natką pietruszki.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka stanie się klarowny.