Kurczak Kobete
Kurczak Kobete może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 10 osobom. Za 77 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 464 kalorie. Wystarczy mieszanka mąki, masła, kurczaka i kilku innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis przygotowało 5 osób i zrobi je ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 71%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak I Ain't Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, I Ain't Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem oraz I Ain't Kurczak z Kurczakiem: Chrupiące Pieczone Piersi Z Kurczaka Z Pomarańczą I Kardamonem.
Instrukcje
Połącz mąkę, 1/2 łyżeczki soli i 1 szklankę wody.
Wymieszaj razem. Ciasto powinno być miękkie jak płatek ucha. Ciasto podzielić na dwie części, przykryć wilgotną ściereczką i odstawić.
Napełnij duży garnek wodą.
Dodać 1 łyżeczkę soli i całą obraną cebulę. Zagotuj wodę i gotuj całego kurczaka w wodzie, aż będzie miękki.
Wyjmij kurczaka z garnka, usuń kości i pokrój mięso z kurczaka na małe kawałki.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozpuść 2 łyżki masła/margaryny w garnku na średnim ogniu.
Dodaj ryż, zwiększ ogień na duży i gotuj ryż, mieszając, przez około 2 minuty.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i 6 szklanek wody. Przykryj garnek. Doprowadzić wodę do wrzenia, następnie zdjąć pokrywkę, zmniejszyć ogień do małego i gotować około 10 minut, aż ryż wchłonie całą wodę.
Rozwałkuj 2 zarezerwowane kawałki ciasta na 2 oddzielne rundy/okręgi, aby zmieścić 10-calowe naczynie na ciasto.
Połóż jedną porcję ciasta w lekko natłuszczonej formie do pieczenia. Wlać łyżką mieszankę ryżową i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rozłóż kawałki kurczaka na ryżu i przykryj drugą rundą ciasta. Zaciśnij boki i odetnij nadmiar ciasta.
Posmaruj wierzch jajkiem i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut. Kobete jest gotowe, gdy wierzch uzyska ładny żółtawo-brązowy kolor.