Kurczak Czosnkowy
Kurczak czosnkowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 5 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 29g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście tymianku, masło, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z pieprzem cytrynowym z czosnkiem-zrób garlicky kurczaka łatwo w piekarniku, Miodowo-czosnkowe pałeczki z kurczaka (barbecue Chicken Drummettes), oraz Pieczona w piecu czosnkowym pierś z kurczaka z kością (AKA Dzielona pierś z kurczaka).
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce.
Wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać i osuszyć.
Rozgrzać olej i masło w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Kawałki kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodać kawałki kurczaka na patelnię; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż złoty.
Wyjmij kurczaka z patelni; umieść w kuchence elektrycznej 4-quart.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj czosnek do kapieli na patelni; smażyć 1 minutę lub aż czosnek zacznie brązowieć. Wymieszać mieszaninę bulionu, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 2 minuty lub aż sos zmniejsza się do około 1 szklanki.
Polać kurczaka sosem, posypać tymiankiem. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 4 godziny lub aż kurczak jest gotowy.
Sos i czosnek podawać z kurczakiem.
W razie potrzeby udekorować posiekaną natką pietruszki.