Kurczak Cordon Bleu-Supremes de Volaille Cordon Bleu
Kurczak Cordon Bleu-Supremes de Volaille Cordon Bleu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 31g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, szynkę wiejską, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Cordon Bleu, Kurczak Cordon Bleu, oraz Kurczak Cordon Bleu.
Instrukcje
Po pierwsze: kurczaka umyć i osuszyć.
Ułożyć piersi kurczaka obrane ze skóry na arkuszu woskowanego papieru lub folii. Przykryj je drugą kartką papieru lub owiń i za pomocą płaskiego (nie teksturowanego) drewnianego młotka lekko ubijaj, aż spłaszczą się do jednolitej cienkości mniejszej niż 1/4 cala. Odstawić.
Szynkę i ser pokroić w cienkie plasterki 1/2 cala szerokości i 2 cale długości. Rozbij jajko do płytkiej miski i ubijaj, aż będzie gładkie.
Rozłóż okruchy na drugiej płytkiej misce.
Mąkę rozłożyć na talerzu obiadowym.
Ułóż kawałki kurczaka na płaskiej powierzchni roboczej oskórowanej bokiem w dół. Lekko rozprowadzić wewnątrz każdej piersi z odrobiną musztardy (nie używaj zbyt dużo lub musztarda będzie obezwładnić inne smaki). Ułożyć 2 plastry sera i kawałek szynki (2, jeśli są bardzo cienkie) na środku każdej piersi. Wchodzisz na małej stronie piersi, a następnie złożyć każdy kończy się, jak koperty, a na końcu złożyć na dużej stronie. Upewnij się, że wypełnienie jest całkowicie zamknięte.
Najpierw zawiń kurczaka w mąkę, otrząśnij nadmiar i zanurz każdą pierś w jajku, pozwalając, aby nadmiar płynął z powrotem do miski.
Zwinąć go ostrożnie, aby się nie otworzył (okruchy nie powinny dostać się do fałd lub nie pozostaną zamknięte, gdy gotuje), poklepując okruchy ze wszystkich stron. Gdy kawałek jest powlekany, połóż go na czystym, suchym talerzu i powtarzaj, aż wszystkie kawałki będą panierowane. Odstawić na co najmniej pół godziny, aby panierka się uformowała. (Możesz zrobić je kilka godzin, a nawet dzień wcześniej do tego momentu. Przykryć i przechowywać w lodówce, ale wyjąć je co najmniej pół godziny przed gotowaniem.)
Cztery: napełnij głęboki holenderski piekarnik lub frytkownicę z wystarczającą ilością oleju z orzeszków ziemnych, aby wejść w połowie boków, co najmniej 2 cale głębokości. Na średnim ogniu, doprowadzić olej do 191° (gorące, ale nie palenie).
Dodać kurczaka i smażyć na złoty kolor, utrzymując temperaturę 365 ° F, O 4 do 5 protokół.
Dobrze odcedzić i podawać od razu.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition