Kura dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami

Kura dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami
Kura dziczyzna nadziewana dzikim ryżem i grzybami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 48g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Za 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, przyprawę do drobiu, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. 40 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy obejmują Kura dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami, {Śmiesznie pyszna} Kura z dziczyzny szafranowej; sos z dzikiego ryżu z wiśniami i pistacjami, oraz Smażony Dziki Ryż z grzybami-Barbara Tropp - 50 kobiet zmieniających grę w jedzeniu.

Instrukcje

1
W rondelku z pokrywką zagotuj ryż, szczyptę soli i wodę. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj dziki ryż, aż ziarna pękną, 45 do 50 minut. W razie potrzeby uzupełnij wodę. Puch ryż widelcem i odstaw na 5 do 10 minut, aby wchłonął wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić kurę dziczyznę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Podgrzej 2 łyżki masła na patelni, gotuj i mieszaj grzyby na średnim ogniu, aż będą częściowo ugotowane i zaczną dawać sok, 5 do 8 minut. Wymieszaj grzyby i masło z ugotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posyp kurę dziczyzny, wewnątrz i na zewnątrz, przyprawą do drobiu, rozmarynem oraz solą i pieprzem. Lekko nadziewaj kornwalijską kurę mieszanką dzikiego ryżu i zawiąż nogi razem sznurkiem do gotowania, aby utrzymać farsz. Pokrój 2 łyżki masła na małe klepnięcia i umieść je wokół ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do DrobiuPrzyprawa Do Drobiu
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Dziki RyżDziki Ryż
RozmarynRozmaryn
FarszFarsz
MasłoMasło
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
5
Piecz ptaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy na kości, a soki będą klarowne, 40 do 50 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem włożony w najgrubszą część uda, w pobliżu kości, powinien odczytywać 165 stopni F (74 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij dziczyznę z piekarnika, przykryj podwójnym arkuszem folii aluminiowej i odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn