Kubańska Pieczona Noga Wieprzowa: Pernil
Kubańska pieczona noga wieprzowa: Pernil jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 109G białka, 135 g tłuszczu, oraz w sumie 1763 kalorii. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 157 osób. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz liście oregano, sól, nogę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Kubańska Pieczona Noga Wieprzowa: Pernil, Wieprzowina Pieczona W Czosnku (Pernil), oraz Kubańskie Pieczone Kanapki Z Wieprzowiną.
Instrukcje
Umieścić ząbki czosnku na desce do krojenia. Goździki pokroić na pół wzdłuż, a następnie rozbić bokiem noża szefa kuchni.
Posypać solą czosnek i posiekać i posmarować czosnek na desce do krojenia, aż zrobi się pasta. (Można to również zrobić za pomocą tłuczku z zaprawy; rozbić połówki czosnku przed umieszczeniem ich w moździerzu.)
Dodać oregano, pokroić w pastę czosnkową i wymieszać.
Umieścić pastę czosnkową w dużej misce.
Dodaj adobo, Mojo, sok pomarańczowy i limonkowy.
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Umieść wieprzowinę na patelni do pieczenia i za pomocą ostrego noża zdobądź powierzchnię mięsa w wzór crosshatch.
Wlać marynatę na wieprzowinę, upewniając się, że dostaje się do nacięć i przenika do mięsa. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia w lodówce, przykryć i obracając go raz lub dwa razy.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Odsunąć wieprzowinę i pozostawić mięso w temperaturze pokojowej na 30 minut przed gotowaniem.
Piecz wieprzowinę przez 30 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F. i kontynuować pieczenie, aż mięso się rozpadnie, a termometr do odczytu błyskawicznego osiągnie 160 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części wieprzowiny. Podlewać marynatą co 30 minut. Całkowity czas pieczenia wynosi około 5 do 5 i pół godziny.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić w temperaturze pokojowej 20 do 30 minut, pokryte luźno folią, przed pokrojeniem w plastry.
Uwaga: ten przepis na adobo jest podstawową przyprawą dla wielu moich łacińskich przepisów. Możesz zrobić dużą partię, przechowywać ją w hermetycznym pojemniku i używać go jako wzmacniacza smaku w ulubionych potrawach.
Połącz wszystkie zmierzone składniki w małym szklanym słoiku z hermetyczną pokrywką i wstrząśnij, aby zmiksować. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do 2 tygodni.