Krokiety szynkowe z sosem musztardowym
Krokiety z szynką z sosem musztardowym mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Za 43 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Wystarczy mieszanka mąki, wody, musztardy i garści innych składników, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so super spoonacular wynik 19%. Spróbuj Krokiety z ryżem i szynką z sosem pomidorowym, Bochenek szynki z sosem musztardowym, oraz Szynka z sosem musztardowo-śmietanowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj szynkę, cebulę i pietruszkę; odstawić.
W małym rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, sól i pieprz do uzyskania gładkości; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Wymieszaj z mieszanką szynki.
Rozłóż na 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia; przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
W płytkiej misce połącz jajko i wodę.
Umieść bułkę tartą w osobnej płytkiej misce. Uformuj mieszankę szynki w 12 kulek (mieszanina będzie miękka); każdą kulkę zwiń w mieszankę jajeczną, a następnie bułkę tartą. Przykryj i wstaw do lodówki o 2 godziny dłużej.
Na patelni elektrycznej lub frytkownicy rozgrzej olej do 375°. Smażyć krokiety po kilka na raz przez 2-3 minuty lub na złoty kolor, obracając raz.
Odcedź na ręcznikach papierowych.
Tymczasem w małym rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, sól i pieprz do uzyskania gładkości; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj musztardę.