Krewetki z czosnkiem, Chilli i Nepitella
Krewetki z czosnkiem, Chilli i Nepitellan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 720 kalorii, 50g białka, oraz 53g tłuszczu. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz długie radicchio di treviso, ocet winny, liście rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetki z czosnkiem, Chiles i miętą: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella, Szybkie marynowane chili i czosnek, oraz Pikantne krewetki z chili i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podziel krewetki na pół wzdłuż.
W 12-calowej do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej aż do palenia.
Dodaj krewetki, czosnek i chili i gotować, aż krewetki stały się czerwone z jednej strony, ale czosnek jest nadal jasnobrązowy.
Dodaj wino i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i przekręć krewetki, aby gotować 1 lub więcej minut.
Dodać miętę i koper włoski i przerzucić.
Wlać ciepłą miskę i podawać.
Posiekaj guanciale na 1-calowe batonetki i umieść na zimnej patelni na średnim ogniu. Gotować do wytworzenia tłuszczu, około 5 do 6 minut, i dodać radicchio.
Podsmażyć na dużym ogniu, aż zwiędną, dodać rozmaryn i ocet, doprawić solą i pieprzem i wrzucić do herbu.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.;