Krewetki z czosnkiem, Chiles i miętą: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella

Krewetki z czosnkiem, Chiles i miętą: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Krewetki z czosnkiem, Chiles i mięty: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wino, krewetki jumbo, liście kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Krewetki z czosnkiem, Chiles i miętą: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella, Krewetki Krewetki Czosnkowe, oraz Krewetki Krewetki z grzankami czosnkowymi.

Instrukcje

1
Krewetki podzielić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
2
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej do czasu palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać krewetki, czosnek i jalapenos i gotować, aż krewetki stały się czerwone na 1 stronie, ale czosnek jest jeszcze jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
4
Dodać wino i odwrócić krewetki na gotować 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WinoWino
5
Dodać miętę i koper włoski i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
MiętaMięta
6
Wlać do ciepłej miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn