Krewetki i przegrzebki marynowane imbirem
Krewetki marynowane imbirem i przegrzebki to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 minuty. Jeśli masz zmielony imbir, olej sezamowy, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Marynowane Imbirem, Krewetki Marynowane Imbirowo-Sojowo-Limonkowe, oraz Imbirowo-limonkowe marynowane krewetki z grillowanym stekiem i masłem kolendrowym.
Instrukcje
Obrać krewetki i devein, pozostawiając ogony nienaruszone. W małym rondlu zagotować wodę.
Dodaj krewetki i przegrzebki; cook 2 minut lub aż krewetki zamienia różowy.
Dobrze odcedzić i odstawić.
Połączyć ocet i dalej 5 składniki w małej wytrzymałej, zip-top plastikowej torbie; dodać krewetki i przegrzebki. Uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż owoce morza będą dobrze pokryte. Marynować w lodówce 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Usuń owoce morza z marynaty, rezerwując marynatę.
Umieść 1/2 szklanki szpinaku na każdym talerzu. Ułóż krewetki i przegrzebki równomiernie na szpinaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.