Kreolski Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu
Kreolski głęboko smażony Indyk może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 105g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 692 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz przyprawy kreolskie, olej z orzeszków ziemnych, indyk i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu.
Instrukcje
Wlać olej do głębokiej frytkownicy z propanem w odległości 10-12 cali od góry; podgrzać do 350 na średnim ogniu zgodnie z instrukcją producenta (około 45 minut).
W międzyczasie Usuń podroby i szyję z indyka i spłucz indyka zimną wodą.
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rozluźnij i podnieś skórę z indyka palcami, bez całkowitego odłączania skóry; rozprowadź 1 łyżkę. Przyprawa kreolska pod skórą. Ostrożnie wymień skórę.
Posypać 1 Łyżką. Kreolski przyprawa wewnątrz jamy; wcierać do jamy.
Posypać poza indykiem pozostałymi 2 łyżkami. Przyprawa kreolska; wcierać w skórę.
Odstawić indyka w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Umieścić indyka na pręcie do smażenia. Ostrożnie opuść indyka do gorącego oleju z mocowaniem pręta.
Smażyć 35-45 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 165 (około 3 minut na Funt plus dodatkowe 5 minut. Utrzymuj temperaturę oleju między 300 a 325).
Wyjąć indyka z oleju; odcedzić i odstawić na 30 minut przed krojeniem.
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.