Kremowa Zupa Ze Świeżych Pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj kremowej świeżej zupy pomidorowej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka pomidorów, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka ze świeżej fasoli i pomidorów z kremowym winegretem Cezara, Świeża sałatka z zielonej fasoli i pomidorów z kremowym sosem czosnkowym, oraz Kremowa Zupa Ze Świeżych Szparagów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej 3 ćwiartki wody do wrzenia. Ostrym nożem pokrój płytko X na dnie każdego pomidora.
Dodaj do wrzącej wody, 2 lub 3 na raz, przez 10 sekund. Używając łyżki szczelinowej, Usuń pomidory z wrzącej wody; natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie, aż ostygnie.
Drenaż. Pomidory obrać i posiekać.
W ciężkim rondlu 3-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę gotować w oleju 3 do 5 minut, często mieszając, aż do miękkości. Wymieszaj posiekane pomidory, bulion, pastę pomidorową, sól, gałkę muszkatołową i czerwoną paprykę.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż pomidory będą miękkie. Wymieszać z bitą śmietaną.
W blenderze lub robocie kuchennym umieść 2 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej. Okładka; blend na średniej prędkości 30 sekund lub do gładkiej.
Wlać mieszaninę do dużej miski. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną pomidorową. Powrót puree mieszaniny do rondla.
Podgrzać na średnim ogniu, często mieszając, aż do gorąca. Do każdej porcji doprawić bazylią.