Kremowa Zupa Z Sałaty
Kremowa zupa z sałaty może być tylko zupą, której szukasz. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka gałki muszkatołowej, skórki cytrynowej, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kremowa schłodzona zupa z bazylii, grochu i sałaty, Kremowa zupa z sałaty i czosnku, oraz Kremowa zupa z rukoli i sałaty z kozim serem.
Instrukcje
Żeberka pokroić z sałaty i posiekać. Posiekaj liście. Odstawić oba na bok osobno.
Pory i łodygi sałaty gotować na maśle w 5-6-qt. patelnia na średnim ogniu z 1/4 łyżeczki. gałka muszkatołowa, skórka, sól i pieprz, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 10 protokół.
Wymieszać liście sałaty i bulion, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sałata będzie miękka, 1 do 2 protokół.
Wirować zupę partiami w blenderze, aż będzie bardzo gładka, wylewając jako zmieszane do miski. Powrót zupę do garnka i wymieszać w pół na pół.
Podgrzać, mieszając, na średnim ogniu, aż do gotowania na parze (nie pozwól gotować), o 2 protokół.
Zupa z chochli do misek lub filiżanek i posypać więcej gałki muszkatołowej na wierzchu.