Kremowa Zupa Kalafiorowa
Kremowy zupa kalafior może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, pietruszkę z płaskim liściem, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanem, Zupa mojej siostry: kremowa Curry Squash i zupa z kalafiora, oraz Naprawdę Kremowa Zupa Kalafiorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i sól, przykryć, zmniejszyć ogień do średniej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka, 5 do 8 minut.
Dodać czosnek i wino. Gotować, mieszając, aż płyn prawie całkowicie odparuje, 3 do 5 minut.
Wymieszać z kalafiorem i bulionem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż kalafior jest bardzo miękki, 20 do 25 protokół.
W 3 partiach, wirować zupę w blenderze, aż bardzo gładka, co najmniej 3 minut na partię (lub, jeśli chcesz kilka różyczek w zupie, wymieszać 2 partie i pozostawić ostatni chunky). Wymieszać i doprawić do smaku białym pieprzem i solą.
W małej misce połączyć oliwę z oliwek, szczypiorek i pietruszkę. Zupa z kadzi do misek i ozdobnie skropić olej ziołowy na wierzchu.