Kremowa Zupa Grochowa
Kremowa zupa grochowa może być tylko zupą, której szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 224 kalorie, 9g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz cebulę, groszek, szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kremowa Zupa Grochowa, Kremowa Zupa Grochowa Z Skórką Cytrynową I Tymiankiem, oraz Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy, gotować boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć boczek do ręczników papierowych; odcedzić, zastrzegając kapiele.
Do kapieli dodać cebulę i seler.
Saute aż warzywa będą miękkie; odcedzić.
Dodać groszek, wodę, ziemniaki, szynkę, sól, liść laurowy i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut lub aż groszek są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu. Odrzuć liść laurowy.
Lekko schłodzić. Proces w małych partiach w blenderze do uzyskania gładkości. Powrót do holenderskiego piekarnika; wymieszać ze śmietaną.