Kremowa Zapiekanka Warzywna
Kremowa zapiekanka warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 32 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Ten przepis z Kraftrecipes.com ma 1 fanów. Jeśli masz masło, cukinia i squash, ser mozzarella, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Kremowa Wiosenna Zapiekanka Warzywna Z Grana Padano Cookbook Re, Zapiekanka z szynką i warzywami, oraz Zapiekanka Warzywna.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Posypać 1/4 szklanki bułki tartej na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia rozpylonego sprayem do gotowania.
Pozostałe okruchy wymieszać z parmezanem i masłem.
Wymieszać serek śmietankowy, mleko i bazylia do wymieszania.
Połącz cukinię i Kabaczek; rozłóż połowę na okruchach w przygotowanym naczyniu. Przykryć warstwami po połowie każdej z mieszanki twarogu i mozzarelli. Powtórz wszystkie warstwy. Top z pomidorami i mieszaniną parmezanu.
Piec 20 do 25 min. lub dopóki warzywa nie zostaną podgrzane, a góra będzie złotobrązowa.
Odstawić 5 min. przed podaniem.