Kremowa polenta z parmezanem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego pudełka z przepisami, kremowa polenta z parmezanem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka ma 284 kalorie, 12 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 6 porcji. Jeśli masz pod ręką czosnek, bulion z kurczaka, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 585 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 41%. Kremowa polenta z parmezanem, kremowa polenta z parmezanem i kremowa polenta z parmezanem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść bulion z kurczaka w dużym rondlu.
Dodaj czosnek i gotuj na średnim ogniu, aż wywar się zagotuje. Zmniejsz ogień do średniego i bardzo powoli dodaj mąkę kukurydzianą, ciągle mieszając, aby upewnić się, że nie ma grudek. Przejdź na drewnianą łyżkę, dodaj sól i pieprz i gotuj na wolnym ogniu, prawie ciągle mieszając, przez 10 minut, aż masa zgęstnieje. Pamiętaj, aby dokładnie zeskrobać dno patelni podczas mieszania. Zdejmij z ognia, dodaj parmezan, creme fraiche i masło. Dopraw przyprawami i podawaj na gorąco z dodatkowym parmezanem do posypania na wierzchu.