Kremowa Glazura Karmelowo-Jabłkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc spróbuj kremowej glazury karmelowo-jabłkowej. Przepis ten służy 6. Na 44 centy za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka soku jabłkowego, kawałków karmelu, laski cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 18%. Ten wynik nie jest tak super. Spróbuj Muffinki z przyprawami karmelowymi Apple Pumpkin z soloną karmelową glazurą, Spiced Rum Apple Cake with Apple Cider Caramel Glaze, oraz Szarlotka z karmelową glazurą podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść sok jabłkowy i laskę cynamonu w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki, około 10 minut. Wyrzucić laskę cynamonu.
Zmniejszyć ciepło do medium; dodać kawałki karmelu, pół na raz, ubijając po każdym dodaniu, aż karmelki się stopią. Wymieszać ze śmietaną; przechowywać w cieple, aż będzie gotowy do podania.
Przełożyć do naczynia do serwowania; podawać na ciepło z jabłkami i otworami na pączki do zanurzenia. Glazurę można również łyżkować na lodach. W razie potrzeby posypać dodatkami. (Ciepła glazura w kuchence mikrofalowej, jeśli mieszanina staje się zbyt gruba.)