Krem z Dyni Pot

Krem z Dyni Pot
Pumpkin Pot De Creme to przepis bezglutenowy i wegetariański, składający się z 6 porcji. Ten deser ma 477 kalorii, 6 g białka i 39 g tłuszczu na porcję. Za 1,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietankę do ubijania, mielony imbir, mielone goździki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 21 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin i 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44%. Ten wynik jest solidny. Wypróbuj Pumpkin Pot de Crème, Caramel Pumpkin Pot De Crème i Pumpkin Creme Brulee, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Holenderskiego PiekarnikaDo Holenderskiego Piekarnika
2
Połącz śmietankę do ubijania, 1/4 szklanki cukru, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, puree z dyni, laskę wanilii i nasiona w rondlu ustawionym na średnio-małym ogniu; doprowadzić do wrzenia; zamieszaj rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Ryż Arborio Lub Inny Ryż Biały KrótkoziarnistyRyż Arborio Lub Inny Ryż Biały Krótkoziarnisty
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
GoździkiGoździki
Gruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, UmyteGruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, Umyte
Fisher® Orzeszki Ziemne Prażone W MiodzieFisher® Orzeszki Ziemne Prażone W Miodzie
Ciemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością AzjatyckąCiemno Dojrzewający Sos Sojowy Tamari, Dostępny W Sklepie Z żywnością Azjatycką
Mleko, Ilość Zależy Od Marki Budyniu, Zaznacz Panel Na PoluMleko, Ilość Zależy Od Marki Budyniu, Zaznacz Panel Na Polu
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/23 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/2
3
Zdejmij z pokrywy grzewczej i odstaw na 15 minut.
4
Żółtka ubić z 2 łyżkami cukru. Wymieszaj 2 łyżki kremowej mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku
1 Szklanka Posiekanych, Lekko Solonych, Suszonych, Prażonych Orzeszków Ziemnych1 Szklanka Posiekanych, Lekko Solonych, Suszonych, Prażonych Orzeszków Ziemnych
Mleko, Ilość Zależy Od Marki Budyniu, Zaznacz Panel Na PoluMleko, Ilość Zależy Od Marki Budyniu, Zaznacz Panel Na Polu
5
Wlać mieszaninę żółtek do rondla ze śmietaną, aby uzyskać krem; zamieszać; gotować 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
1 Szklanka Posiekanych, Lekko Solonych, Suszonych, Prażonych Orzeszków Ziemnych1 Szklanka Posiekanych, Lekko Solonych, Suszonych, Prażonych Orzeszków Ziemnych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/23 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/2
6
Ułóż 6 kokilek w płytkim naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura Truskawkowa Bez CukruGlazura Truskawkowa Bez Cukru
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Wlać krem równomiernie do kokilek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Wlać wrzącą wodę do naczynia do pieczenia, tak aby sięgała do połowy wysokości ramekinów. Luźno przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Greckiego Sosu Winegret Do Sałatki1 Szklanka Greckiego Sosu Winegret Do Sałatki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane
Glazura Truskawkowa Bez CukruGlazura Truskawkowa Bez Cukru
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem prawie się zetnie, a na środku każdego kokilkanu pozostanie krążek płynu wielkości dziesięciocentówki, od 25 do 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia, luźno przykryte folią aluminiową, na kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane
Do Holenderskiego PiekarnikaDo Holenderskiego Piekarnika
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Przykryj każdy kokilek folią; schłodzić w lodówce przez noc. Podawaj każdy krem z orzechami pekan i syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Salsefia, ObranaSalsefia, Obrana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do Pots De Creme. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Pink Moscato. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn