Krem waniliowy z granatem - malinowymi gwiazdkami
Krem waniliowy z granatem-malinowe gwiazdki to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 45 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 50 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, mleko, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Malinowo-Waniliowy Krem, Migdałowe Malinowe Gwiazdki, oraz Lody Z Czarnej Maliny I Wanilii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do mieszanek żelatyny malinowej dodać sok z granatów; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia.
Wlać do 9-calowej kwadratowej patelni rozpylonej sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 40 min. albo do czasu, aż będzie stanowczy.
Pokroić w 8 gwiazdek za pomocą 2-calowego foremki do ciastek, a następnie pokroić pozostałą żelatynę w 1/2-calowe kostki. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
W międzyczasie posypać zimną wodą żelatynę bez smaku; odstawić 5 min. albo aż zmięknie. Podczas gdy żelatyna zmiękcza, przynieś mleko tylko na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Do mleka dodać cukier i niesmakowaną żelatynę; gotować i mieszać 2 min. lub do momentu rozpuszczenia cukru. Fajne 5 min.
Ubij jogurt do wymieszania. Przechowywać w lodówce 25 min. lub do zgęstnienia, ale nie osadzone.
Ułóż gwiazdki żelatynowe w pojedynczej warstwie na dnie 6-filiżanki formy rozpylonej sprayem do gotowania; łyżka 3/4 szklanki mieszanki jogurtu nad gwiazdami. Przechowywać w lodówce 15 min. lub do momentu, gdy jest ustawiony, ale nie sztywny.
Dodaj pozostałą mieszaninę jogurtu do formy; top z kostkami żelatyny. Przechowywać w lodówce 3 godziny lub do firmy. Deser Unmold przed podaniem.
Dekoruj pestkami granatu.