Krem perski (Noon ' e Chamei)
Perskie krem ptysie (Noon 'e Chamei) może być tylko hor d' oeuvre szukasz. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia parve, miód, szafran i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bloody Noon Koktajl Przepis, Noon Rogani robi cynamonowy chleb z akcentem, oraz Ogórek perski z serem lox + koperek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Ułóż dwa arkusze ciastek pergaminem.
W małym rondlu nonstick doprowadzić wodę, margarynę i sól do wrzenia. Gdy margaryna się roztopi, dodać mąkę na raz, szybko mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej i nadal gotować, aż kulka ciasta, które łatwo odłącza się od form garnka. Odstawić i ostudzić na 10 minut.
W międzyczasie wykonaj nadzienie kremowe, ubijając śmietanę do ubijania parve, aż uformuje szczyty.
Dodać cukier puder i dobrze wymieszać. Przechowywać w chłodnym miejscu do momentu użycia.
Przełożyć schłodzone ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w płaski uchwyt łopatkowy.
Dodaj jajka, jeden po drugim, upewniając się, że każde jajko jest całkowicie włączone do ciasta przed dodaniem następnego.
Przenieść ciasto do worka z ciastem wyposażonego w dużą końcówkę do ciasta star (Wilton 4B jest idealny) lub po prostu użyć łyżki do lodów, aby uformować ciasto francuskie. Bezpośrednio na przygotowanych patelniach formować kopce o średnicy 3" i wysokości 2".
Piec przez 20 minut, aż złoty kolor będzie brązowy; przenieść ptysie do regału chłodzącego.
Gdy chrupki są całkowicie schłodzone, przeciąć na pół, za pomocą ząbkowanego noża i wypełnić wnękę bitą śmietaną.
Opcjonalnie: aby zrobić syrop, wymieszać wszystkie składniki w misce i kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
Mżawka schłodzony syrop na ptysie śmietany tuż przed podaniem. Można również podawać z mżawką roztopionej czekolady lub posypać cukrem.
Jeśli brakuje Ci torebki z ciastem i końcówki do ciasta, możesz użyć torby na zamek błyskawiczny i odciąć jeden róg nożyczkami lub użyć łyżki do lodów do kształtowania. Pamiętaj: ważne jest, aby nie było zimnych przeciągów w Twojej kuchni, gdy je wykonasz, lub będą spuszczać powietrze po wyjęciu z piekarnika. Po ugotowaniu pięknie zamrażają.
Reprinted with Persian Food From the Non-Persian Bride by Reyna Simnegar, © 2011 Reyna Simnegar