Gotowanie Raków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj gotować raki. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, płatki pieprzu, nasiona gorczycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotowanie Raków, Gotowanie Raków, oraz Gotowanie Raków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 1 1/2 galonów wody do wrzenia w 19-quart stockpot na dużym ogniu.
Dodaj liście laurowe i 12 kolejnych składników do wody. Powrót do wrzenia toczenia.
Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, odkryte, 30 minut.
Dodaj raki. Doprowadzić do wrzenia toczenia na dużym ogniu; gotować 5 protokół.
Wyjmij garnek z ognia; odstawić na 30 minut. (W przypadku bardziej pikantnych raków odstawić na 45 minut.)
Podawać na dużych talerzach lub gazetach.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet są doskonałym wyborem dla Raków. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.