Krakersy Tortilla Bezglutenowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać bezglutenowe Tortilla ' krakers spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 161 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka oliwy z oliwek, tortille kukurydziane, kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krakersy Chrupkie Na Trzy Sposoby (Bezglutenowe, Bez Ziarna, Wegańskie, Paleo,Bez Orzechów), Domowe krakersy z nasion lnu i konopi / bez ziarna i bezglutenowe, oraz Krakersy Bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. w małej misce, ubić razem oliwę z oliwek, kminek i chili w proszku. Używając pędzla do ciasta, lekko posmaruj każdą tortillę po obu stronach olejem. Używając noża szefa kuchni lub kółka do pizzy, pokrój każdą tortillę na paski o grubości około 1 cala.
Pokroić paski na 1-calowe kawałki
Podzielić krakersy między dwie blachy do pieczenia.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Za pomocą szpatułki delikatnie obróć paski. Powrót do piekarnika i piec, aż chrupiące, o 3 więcej.
Wyjąć z piekarnika i posypać solą i pieprzem do smaku. Schłodzić i przechowywać w szczelnym pojemniku przez około tydzień.