Krab smażony na patelni z marynowaną cebulą i czosnkiem Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego kraba z miękkiej skorupki z marynowaną cebulą i czosnkiem Aioli. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1330 kalorii, 27g białka, oraz 81 g tłuszczu. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sól koszerną, kraby z miękkiej skorupy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Cajun-przyprawiona kanapka z kraba z miękkiej skorupki z żółtym pieprzem i Kaparem Aioli, Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori, oraz Kanapki Z Krabami Soft-Shell dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce, połączyć ocet z czerwonego wina, sól, cukier, ostry sos i 1 szklanka zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Czerwony
Ostry Sos
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać cebulę i rzodkiewki do mieszaniny octu i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka
Ocet
Cebula
4
Oczyść kraby, odwracając każdą stronę i usuwając płuca. Wyciągnij klapę "fartuch" z dna kraba. Za pomocą ostrych nożyczek odciąć twarz kraba, to wydaje się naprawdę wredne - to-zaakceptować go i przejść dalej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
5
Kraby z miękkiej skorupy mają zazwyczaj dużo wody, co może być bardzo niebezpieczne podczas smażenia. Poklep kraby papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
6
Dodaj olej do smażenia na dużej patelni saute, aż osiągnie głębokość 1/4 cala. Doprowadzić do średnio wysokiego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, w dużej misce, wymieszać mesclun, cukinia, niektóre z marynowanej cebuli i rzodkiewki z niektórych cieczy marynowania,i mżawka oliwy z oliwek extra-virgin. Sałatka powinna być lekko ubrana, bardzo aromatyczna i nie rozmoczona. Ułóż sałatkę na 4 indywidualnych talerzach sałatkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Marynowana Cebula
Rzodkiewka
Cukinia
Mesclun
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Ustaw talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby osuszyć kraby, gdy wyjdą z patelni. Sprawdź temperaturę oleju, wrzucając mąkę do patelni. Mąka będzie skwierczeć, gdy olej jest gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
9
Mąkę przełożyć do płytkiego naczynia. Gdy olej jest gorący pogłębiać kraby mąkę i pat off nadmiar. Delikatnie dodaj kraby do patelni. Podczas umieszczania krabów na patelni należy uważać, aby nie wrzucić ich do oleju, ponieważ gorący olej będzie plusk. Smażyć kraby, aż będą chrupiące z obu stron, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Wyjmij je z patelni na ręczniki papierowe, aby zmyć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
11
Posypać solą i umieścić 1 kraba na każdej z przygotowanych sałatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
Sól
12
Udekorować odrobiną czosnku aioli i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Aioli
13
To crabby!
14
W misce robota kuchennego dodaj czosnek, ocet i żółtka. Włącz maszynę. Podczas pracy maszyny zacznij dodawać olej, kropla po kropli, aż zobaczysz, że mieszanina zagęszcza się. Gdy mieszanina zaczyna wyglądać jak gładka jednorodna mieszanina, olej można dodać powolnym cienkim strumieniem. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj kilka kropli wody, aby ją rozrzedzić. Doprawić solą i posmakować, aby była pyszna.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ocet
Czosnek
Woda
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona