Krab smażony na patelni z marynowaną cebulą i czosnkiem Aioli

Krab smażony na patelni z marynowaną cebulą i czosnkiem Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego kraba z miękkiej skorupki z marynowaną cebulą i czosnkiem Aioli. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1330 kalorii, 27g białka, oraz 81 g tłuszczu. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sól koszerną, kraby z miękkiej skorupy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Cajun-przyprawiona kanapka z kraba z miękkiej skorupki z żółtym pieprzem i Kaparem Aioli, Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori, oraz Kanapki Z Krabami Soft-Shell dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce, połączyć ocet z czerwonego wina, sól, cukier, ostry sos i 1 szklanka zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Ostry SosOstry Sos
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać cebulę i rzodkiewki do mieszaniny octu i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzodkiewkaRzodkiewka
OcetOcet
CebulaCebula
4
Oczyść kraby, odwracając każdą stronę i usuwając płuca. Wyciągnij klapę "fartuch" z dna kraba. Za pomocą ostrych nożyczek odciąć twarz kraba, to wydaje się naprawdę wredne - to-zaakceptować go i przejść dalej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
5
Kraby z miękkiej skorupy mają zazwyczaj dużo wody, co może być bardzo niebezpieczne podczas smażenia. Poklep kraby papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Dodaj olej do smażenia na dużej patelni saute, aż osiągnie głębokość 1/4 cala. Doprowadzić do średnio wysokiego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, w dużej misce, wymieszać mesclun, cukinia, niektóre z marynowanej cebuli i rzodkiewki z niektórych cieczy marynowania,i mżawka oliwy z oliwek extra-virgin. Sałatka powinna być lekko ubrana, bardzo aromatyczna i nie rozmoczona. Ułóż sałatkę na 4 indywidualnych talerzach sałatkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
RzodkiewkaRzodkiewka
CukiniaCukinia
MesclunMesclun
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Ustaw talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby osuszyć kraby, gdy wyjdą z patelni. Sprawdź temperaturę oleju, wrzucając mąkę do patelni. Mąka będzie skwierczeć, gdy olej jest gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
9
Mąkę przełożyć do płytkiego naczynia. Gdy olej jest gorący pogłębiać kraby mąkę i pat off nadmiar. Delikatnie dodaj kraby do patelni. Podczas umieszczania krabów na patelni należy uważać, aby nie wrzucić ich do oleju, ponieważ gorący olej będzie plusk. Smażyć kraby, aż będą chrupiące z obu stron, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjmij je z patelni na ręczniki papierowe, aby zmyć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
11
Posypać solą i umieścić 1 kraba na każdej z przygotowanych sałatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
SólSól
12
Udekorować odrobiną czosnku aioli i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
AioliAioli
13
To crabby!
14
W misce robota kuchennego dodaj czosnek, ocet i żółtka. Włącz maszynę. Podczas pracy maszyny zacznij dodawać olej, kropla po kropli, aż zobaczysz, że mieszanina zagęszcza się. Gdy mieszanina zaczyna wyglądać jak gładka jednorodna mieszanina, olej można dodać powolnym cienkim strumieniem. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj kilka kropli wody, aby ją rozrzedzić. Doprawić solą i posmakować, aby była pyszna.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
OcetOcet
CzosnekCzosnek
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

TrudnośćTwardy
Gotowe W34 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn