Kotlety cielęce z papryką
Kotlety cielęce z papryką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,61 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Jeśli masz papryki cherry, papryka cubanelle, kotlety cielęce, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kotlet cielęcy z czerwoną papryką, Kotlety Cielęce Z Szałwii, oraz Kotlety Cielęce Z Karczocha.
Instrukcje
Podgrzej patelnię z bezpiecznym uchwytem piekarnika na średnim ogniu. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Kotlety przyprawiamy solą i pieprzem. Do gorącej patelni dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, a następnie kotlety. Cielęcinę brązową przez 2 minuty z każdej strony, wyjąć z patelni na talerz.
Dodać kolejną łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni, następnie czosnek i papryka słodka. Czosnek i paprykę słodką ugotować 3 do 5 minut, aby zmiękła, a następnie dodać wino do patelni. Kotlety przekładamy na patelnię z papryką i przekładamy do piekarnika. Gotować kotlety i papryki 12 do 15 minut, aż soki uruchomić jasne w pobliżu kości.
Wyjąć patelnię z piekarnika i dodać ostrą paprykę i odrobinę soku z pieprzu.
Kotlety przełożyć na półmisek. Łyżka soków i papryki równomiernie na kotlety i udekorować natką pietruszki.