Kornwalijska kura z grilla z nektarynką
Kura kornwalijska z grilla i nektarynki może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 677 kalorii. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 2 osób i kosztuje 2,7 USD za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga nektarynek, soli, oliwy z oliwek i pieprzu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także kurę kornwalijską, kurę kornwalijską z ziołami i specjalną kurę kornwalijską.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz pierwsze pięć składników; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
Na małej patelni podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj mieszaninę nektarynek i zagotuj; gotować i mieszać przez 1 minutę.
Posyp kurę solą i pieprzem. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj kurczaka pod przykryciem na średnim ogniu przez 20–25 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 180°, od czasu do czasu obracając i polewając sosem.