Koreańskie Sushi

Koreańskie Sushi
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Koreańskie Sushi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 121 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz polędwicę wołową, nori, chard, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubi to Koreańskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Kimbop (Koreańskie Sushi), Koreańskie rolki Sushi z orzechami-Edamame Crumble, oraz Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu doprowadzić 2 szklanki wody i octu cydr do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ziarna ryżu będą lepkie i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
W średnim rondlu, umieścić chard w wystarczającej ilości wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Pokroić w cienkie paski.
5
Jajka ubić z sosem sojowym i 3 łyżkami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wlać do średniej patelni na średnim ogniu. Gotować do zgęstnienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Zdjąć z ognia i pokroić w paski.
8
Rozgrzać olej roślinny w średnim rondlu na średnim ogniu. Powoli gotować i mieszać cebulę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Wymieszać wołowinę i 1 łyżkę sosu sojowego, i gotować, aż równomiernie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
10
Odcedzić i odstawić.
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Ułożyć arkusze nori na średniej blasze do pieczenia i podgrzać w nagrzanym piekarniku 1 do 2 minut, aż będzie lekko chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Umieść prześcieradła nori, pojedynczo, na bambusowej macie do toczenia. Wyłożyć równomiernie arkusze nori na głębokość około 2 cm (3/4 cala) ryżu, uważając, aby ryż nie przykrył krawędzi nori. Zaczynając od jednego końca arkusza nori, na wierzchu ryżu nałóż kij marchewki, linię tuńczyka, plasterek ogórka i linię wołowiny. Powtarzaj, aż pokarm osiągnie w przybliżeniu środek arkusza nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
14
Ostrożnie i szczelnie zwijaj arkusze. Zapieczętować ziarnem lub dwoma lepkim ryżem. Każdą rolkę pokroić na około 4 kawałki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lepki RyżLepki Ryż
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Koreański świetnie współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje24
Ocena Zdrowia9
Magazyn