Koreańskie grillowane żeberka z imbirem, Chiles i szybkim Kimchee

Koreańskie grillowane żeberka z imbirem, Chiles i szybkim Kimchee
Koreańskie grillowane żeberka z imbirem, Chiles i szybkim Kimchee to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 890 kalorii, 35g białka, oraz 75 g tłuszczu. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny. Jeśli masz sos sojowy, papryka chile, ogórek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Żeberka Po Koreańsku, Grillowane Żeberka Wołowe Po Koreańsku, oraz Koreański styl BBQ krótkie żeberka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić kimchee: w małej misce, połączyć sos sojowy, ocet ryżowy, imbir, czosnek, papryka chile, i cukier i ubijać razem dobrze. W średniej misce, wrzucić kapustę, ogórek, papryka, i marchew razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj wystarczająco dużo sosu, aby zwilżyć warzywa i dobrze wymieszać; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Umieść krótkie żeberka w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Połącz wszystkie składniki marynaty w małej misce i wlej mieszaninę na krótkie żeberka. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Tymczasem rozpal ognisko w grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Mięso wyjąć z marynaty i osuszyć ręcznikami papierowymi; marynatę wyrzucić. Kiedy ogień ucichł, a węgle są bardzo gorące (możesz trzymać rękę 5 cali nad źródłem ciepła tylko przez 1 do 2 sekund), umieść mięso na grillu i dobrze się zapieczętuj z jednej strony, około 3 minut. Obróć i kontynuuj gotowanie do pożądanej doneness, o 3 minuty więcej na rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wyjąć mięso z grilla, przykryć luźno folią i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Żeberka podawać na gorąco, w towarzystwie kimchee.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
9
artykuł var
10
Typ_27_data = {};
11
artykuł
12
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Składniki

1kilogramyflanken-style wołowe żeberka, ½ do ¾ cala grubościflanken-style wołowe żeberka, ½ do ¾ cala grubości1( bakłażany)marchew, obrana i bardzo cienko pokrojonamarchew, obrana i bardzo cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża papryka chilemielona świeża papryka chile2(zima)mielona świeża papryka chilemielona świeża papryka chile1ogórek, obrany, zaszczepiony i cienko pokrojonyogórek, obrany, zaszczepiony i cienko pokrojony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiz grubsza posiekana świeża kolendraz grubsza posiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży imbirmielony świeży imbir2(zima)mielony świeży imbirmielony świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonki (ok. 4 limonki)świeży sok z limonki (ok. 4 limonki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKapusta Napa (Tianjin bok choy), plastry ¼ cala grubościKapusta Napa (Tianjin bok choy), plastry ¼ cala grubości3(zima)świeżo popękany biały pieprz (lub zamiennik czarnego pieprzu)świeżo popękany biały pieprz (lub zamiennik czarnego pieprzu)1czerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i cienko krojonaczerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i cienko krojona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn