Kompot Z Bakłażana
Kompot z bakłażana może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 18 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka kolendry, bakłażan, węgierska papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kompot Z Bakłażana, Kompot Z Bakłażana, oraz Kompot Z Bakłażana I Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż pokrojonego w kostkę bakłażana w koszyku na parowiec. Ustaw kosz na 1 cal wody i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i parować bakłażana do miękkości, 12 protokół; dobrze spuścić.
W dużej patelni, połączyć pomidory z czosnkiem, kminek i papryka i dusić na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, 5 protokół.
Dodaj sos pomidorowy i bakłażan i gotuj na wolnym ogniu, delikatnie mieszając kilka razy, aż bakłażan będzie aromatyzowany sosem, 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z octem. Doprawić solą i pieprzem, dodać skórkę cytrynową, kolendrę i natkę pietruszki.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.