Kolendra owinięta krewetkami z pikantnym ananasem ogórkowym

Kolendra owinięta krewetkami z pikantnym ananasem ogórkowym
Kolendra owinięta krewetkami z pikantnym ananasem ogórkowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórek wonton, jalapeno, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Kolendra owinięta krewetkami z pikantnym ananasem ogórkowym, Przegrzebki zawinięte w boczek z pikantną Kolendro-majonezem, oraz Pikantne Ukąszenia Ananasa Zawinięte W Boczek.

Instrukcje

1
Na pikantny marynowany ananas: w średniej patelni saute, rozgrzać olej, dodać pieprz i cebulę, lekko podsmażyć,
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
CebulaCebula
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połącz wszystkie składniki, podgrzewaj przez 3 minuty na średnim ogniu i pozostaw do ostygnięcia przez 1 godzinę.
3
Krewetki przyprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KrewetkiKrewetki
4
Wymieszać mleko i jajko, pogłębiać wonton wrapper w mleku, a następnie dodać 1/2 kawałek krewetki do rogu wrapper, dodać szczyptę kolendry i 1 kawałek czerwonej papryki, zwinąć i umieścić szew bok w dół w średniej patelni z olejem rzepakowym na średnim do wysokiego ciepła. Smażyć na Jasny brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
MlekoMleko
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn