Kolacja: zupa szparagowa z jajkiem na grzance
Kolacja dziś wieczorem: zupa szparagowa z jajkiem na grzance może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 385 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, chleb ciabatta, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: szparagi i boczek na grzance z masłem, Kolacja: Zupa Szparagowa Krabowa (Sup Mang Tay Cua), oraz Dziś Kolacja: zupa Szparagowo-ryżowa z Pancettanem i czarnym pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, następnie dodać seler, cebulę i por. Pocić przez 10-12 minut, aż warzywa będą miękkie. Unikaj zbyt wielu kolorów na nich.
Podczas gotowania warzyw odetnij końcówki szparagów i rezerwy. Posiekaj Pozostałe łodygi i dodaj do garnka po ugotowaniu warzyw. Przykryć bulionem z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, przykryty.
Wrzucić zupę do garnka i dodać końcówki szparagów. Doprawić do smaku solą(użyłam około 3/4 łyżki stołowej). Dusić, aż będą miękkie, kolejne 7-10 minut. W międzyczasie, przynieść mały garnek wody do wrzenia i kłusować jajka, aż białka są ustawione, ale żółtko jest nadal płynny; toast rund bagietki w tosterze lub pod brojlerem.
Zupę podajemy z pieczywem leżącym na wierzchu, aby utrzymać jajko i skropić oliwą z oliwek.