Kolacja: makaron pełnoziarnisty z cukinią
Kolacja dziś wieczorem: makaron pełnoziarnisty z cukinią Julienned może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukinię, sól i pieprz, makaron, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: makaron z cukinią i utartym żółtkiem, Kolacja: Pastan alla Burina (makaron z sosem rustykalnym), oraz Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana).
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia, a następnie gotować makaron aż al dente. Podczas gotowania makaronu, paski cukinii na parze w durszlaku lub kosz na parze nad wodą do miękkości, ale nadal lekko chrupiące.
W międzyczasie, rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na małym ogniu, aż połyskuje.
Dodać płatki papryki i czosnek i gotować krótko, aż czosnek jest pachnące i miękkie, ale nie rumiane, 2-3 protokół. Wyłącz ogrzewanie.
Przygotuj 1 szklankę wody z makaronem przed odsączeniem makaronu, a następnie włóż makaron do garnka.
Dodaj mieszaninę czosnku, cukinia, parmezan i bazylia. Wrzucić dobrze połączyć, dodając wodę z makaronu w razie potrzeby, aby utworzyć kremowy sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z więcej tartym parmezanem.