Klon Szkliwione Bułeczki Cynamonowe
Klon szkliwione bułki cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 307 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 60 centów za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 144 mówiłoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Mieszanka aktywnych drożdży, syrop klonowy klasy b, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klon Szkliwione Jabłko Chrupiące Bułeczki Cynamonowe, Bułeczki Cynamonowe Z Klonową Glazurą, oraz Bułeczki cynamonowe Sunny ' s easy Glazed dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób bułki: mleko mikrofalowe przez 30 sekund lub podgrzej na kuchence w małym rondlu, aż będzie ciepłe, ale nie gorące w dotyku. Wymieszać drożdże.
Odstawić 5 minut. Powinno być spienione.
W misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta połącz mąkę, cukier i sól i wymieszaj drewnianą łyżką, aby połączyć.
Dodać jajka i mieszaninę mleka i wymieszać do połączenia.
Dodać masło i rozpocząć mikser na niskim poziomie. Stopniowo zwiększaj prędkość do średniej wysokości i ugniataj, aż będzie elastyczna i gładka, około 10 minut. Lekko posmarować dużą miskę masłem.
Przenieść ciasto do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Dziurkować ciasto i zagniatać przez minutę. Zmień kształt piłki i przykryj ręcznikiem kuchennym, odstaw na 30 minut. Masło 8-na 11-calowe naczynie do pieczenia (patrz uwaga powyżej).
W małej misce, ubij razem cukier, cynamon i gałkę muszkatołową do nadzienia. Na lekko posypanej mąką, czystej powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 16 na 8 cali.
Posmaruj roztopionym masłem.
Posypać powierzchnię cukrem cynamonowym, pozostawiając 1/2-calową granicę ze wszystkich stron.
Rozwałkuj ciasto, zwijaj galaretkę i naciśnij, aby uszczelnić krawędzie. Użyj ostrego noża, aby pociąć ciasto na 12 kawałków.
W przygotowanym naczyniu do pieczenia ułożyć bułki, przyciąć bok w dół. Powinny być dopasowane do siebie tak ciasno, jak to możliwe, bez ich kruszenia. Przykryć naczyniem do pieczenia i odstawić do prawie podwojenia objętości, około 40 minut.
Podczas gdy ciasto rośnie, dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Bułki piec na złoty i dmuchane, o 35 protokół.
W międzyczasie zrobić sos : w średnim rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu.
Dodaj śmietanę, syrop klonowy i sól, i szybko ubijaj, aby połączyć. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Posmaruj każdą ciepłą cynamonową bułkę sosem.