Kliny do sałaty lodowej z kremowym sosem czosnkowym
Sałata lodowa kliny z kremowym sosem czosnkowym jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, śmietanę, sałatę lodową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kliny do sałaty lodowej z sosem Tysiąca Wysp, Kliny do sałaty lodowej z sosem z sera pleśniowego, oraz Kremowy sos Pancetta i sałata lodowa.
Instrukcje
Usuń twarde zewnętrzne liście z główek sałaty i pokrój je na ćwiartki.
Usuń twardy koniec łodygi i rdzeń. Połóż ćwiartki na schłodzonych talerzach.
Połącz śmietanę, majonez, ocet i czosnek w robocie kuchennym lub blenderze.
Dodaj 2 Łyżki. zimna woda i proces aż do wymieszania i gładkości.
Dodać natkę pietruszki, sól i pieprz; krótko wymieszać. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania (można przygotować do 2 dni wcześniej).
Aby służyć, łyżka trochę dressing na każdym klinie i posypać szalotki, w razie potrzeby.
Podawać pozostały dressing z boku.