Kleisty ryż i chińska kiełbasa zawinięte w liście bananowca
Przepis na ryż i chińską kiełbasę zawinięte w liście bananowca jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Na 70 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Mieszanka sosu sojowego, olej sezamowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe, Beef ' N Cornbread zawinięte w liście bananowca, oraz Ryba owinięta w liście bananowca z Chile Rajas i Crema dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotować kleisty ryż w kuchence ryżowej i lekko ostudzić.
Wymieszać w sosie sojowym, olej sezamowy i cukier, aż przyprawy są dobrze rozmieszczone.
Połóż duże prostokątne odcinki liści bananowca na desce do krojenia.
Warstwa nieco mniejszych prostokątnych przekrojów poprzecznie.
Dodaj kilka łyżek mieszanki ryżu na liściach.
Umieść kilka segmentów kiełbasy na środku i wierzch z kilkoma łyżkami ryżu. Złóż wewnętrzną warstwę liści bananowca na ryżu, a następnie zewnętrzną warstwę. Zawiąż sznurkiem do gotowania. Powtarzaj, aż będziesz miał od 6 do 8 paczek.
Ułóż pakiety w parowniku i paruj na średnim ogniu przez 1 godzinę, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
Podawać na gorąco. Rozpakowane resztki mogą zostać zamrożone w celu dłuższego przechowywania. Nie jest konieczne rozmrażanie przed ponownym podgrzaniem w parowniku.