Kleiste Kulki Ryżowe (Tang Yuan)

Kleiste Kulki Ryżowe (Tang Yuan)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kleistych kul ryżowych (Tang Yuan). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 52 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej kokosowy, letnią wodę, skrobię z tapioki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tang Yuan (Kleiste Kulki Ryżowe), Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe), oraz Dyniowe kulki ryżowe w słodzonym kremie kokosowym (Bua Loi Fak Thong).

Instrukcje

1
Aby wykonać nadzienie: zmiel nasiona lub orzechy w moździerzu i tłucz do delikatnej, ale nie sproszkowanej konsystencji. W małym rondlu roztopić smalec. W małej misce wymieszaj smalec z cukrem i zmielonymi orzechami. Schłodzić mieszaninę w lodówce lub zamrażarce na kilka minut przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
SmalecSmalec
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Wymieszaj obie mąki i dodaj wodę, aby uzyskać miękkie, ale nie lepkie ciasto. Ciasto podzielić na pół. Pracując na powierzchni pokrytej mąką ryżową, zwinąć każdą połowę w cylinder o grubości około 1 1/2 cala i pokroić ciasto na segmenty o szerokości około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2
Aby zrobić pierogi: weź jeden kawałek ciasta i zrób wcięcie kciukiem, aby je spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
3
Umieścić farsz w zagłębieniu i narysować boki ciasta, aby zamknąć go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4
Tocz go delikatnie między dłońmi, aby uzyskać gładką piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Kłaść pierogi na tacy posypanej mąką ryżową, aż będziesz gotowy do ich ugotowania. Mogą być również chłodzone lub mrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
6
Aby ugotować pierogi: napełnij duży garnek wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodajemy pierogi i delikatnie mieszamy, aby nie przywierały na dno garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, uważając, aby woda nie zagotowała się energicznie, w przeciwnym razie Skórki klusków rozerwą się. Pierogi są wykonywane, gdy skórki są prawie przezroczyste. Kadzi pierogi do miski zupy wraz z wodą do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijki Do PierogówOwijki Do Pierogów
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn