Kleiste Kulki Ryżowe (Tang Yuan)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kleistych kul ryżowych (Tang Yuan). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 52 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej kokosowy, letnią wodę, skrobię z tapioki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tang Yuan (Kleiste Kulki Ryżowe), Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe), oraz Dyniowe kulki ryżowe w słodzonym kremie kokosowym (Bua Loi Fak Thong).
Instrukcje
Aby wykonać nadzienie: zmiel nasiona lub orzechy w moździerzu i tłucz do delikatnej, ale nie sproszkowanej konsystencji. W małym rondlu roztopić smalec. W małej misce wymieszaj smalec z cukrem i zmielonymi orzechami. Schłodzić mieszaninę w lodówce lub zamrażarce na kilka minut przed użyciem.
Wymieszaj obie mąki i dodaj wodę, aby uzyskać miękkie, ale nie lepkie ciasto. Ciasto podzielić na pół. Pracując na powierzchni pokrytej mąką ryżową, zwinąć każdą połowę w cylinder o grubości około 1 1/2 cala i pokroić ciasto na segmenty o szerokości około 1 cala.
Aby zrobić pierogi: weź jeden kawałek ciasta i zrób wcięcie kciukiem, aby je spłaszczyć.
Umieścić farsz w zagłębieniu i narysować boki ciasta, aby zamknąć go.
Tocz go delikatnie między dłońmi, aby uzyskać gładką piłkę.
Kłaść pierogi na tacy posypanej mąką ryżową, aż będziesz gotowy do ich ugotowania. Mogą być również chłodzone lub mrożone.
Aby ugotować pierogi: napełnij duży garnek wodą i zagotuj.
Dodajemy pierogi i delikatnie mieszamy, aby nie przywierały na dno garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, uważając, aby woda nie zagotowała się energicznie, w przeciwnym razie Skórki klusków rozerwą się. Pierogi są wykonywane, gdy skórki są prawie przezroczyste. Kadzi pierogi do miski zupy wraz z wodą do gotowania.