Klasyczny świąteczny pudding
Klasyczny świąteczny pudding wymaga z grubsza 8 godzin od początku do końca. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1064 kalorii, 12g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 162 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, koniak, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Classic Cup Christmas Cookies, oraz Klasyczne Świąteczne Wycinanki Z Cukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj wszystko na budyń. Migdały grubo posiekać. Jabłka do gotowania obrać, osuszyć i posiekać. Naostrz nóż i posiekaj kandyzowaną skórkę. (Migdały i jabłka można posiekać w maszynce, ale skórka musi być wykonana ręcznie.) Zetrzeć trzy czwarte gałki muszkatołowej (brzmi dużo, ale jest poprawna).
W dużej misce wymieszaj migdały, jabłka, kandyzowaną skórkę, gałkę muszkatołową, rodzynki, mąkę, bułkę tartą, lekki cukier muscovado, jajka i 2 łyżki brandy lub koniaku.
Trzymając masło w opakowaniu, zetrzyj ćwiartkę do miski, a następnie wszystko razem wymieszaj. Powtarzaj, aż całe masło zostanie utarte, a następnie mieszaj przez 3-4 minuty mieszanka jest gotowa, gdy po każdym zamieszaniu lekko opadnie. Poproś rodzinę, żeby też się poruszyła i niech wszyscy pomyślą życzenie.
Obficie posmarować dwie miski o pojemności 1,2 litra i ułożyć na dnie każdej koło pergaminu do pieczenia. Zapakuj w mieszankę budyniową. Przykryć podwójną warstwą pergaminu do pieczenia, plisując go, aby umożliwić ekspansję, a następnie związać sznurkiem (trzymaj papier na miejscu gumką podczas wiązania). Odciąć nadmiar papieru.
Teraz stanąć każdą miskę na dużym arkuszu folii i doprowadzić krawędzie do góry, a następnie umieścić inny arkusz folii na górze i przynieść go pod spodem, aby podwójne opakowanie (to sprawia, że puddingi wodoszczelne). Związać więcej sznurka i zrobić uchwyt dla łatwego podnoszenia i wychodzenia z patelni. Obejrzyj nasz film, aby zobaczyć, jak prawidłowo związać budyń.
Gotować lub piec na parze budynie przez 8 godzin, uzupełniając w razie potrzeby wodą.
Wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia na noc. Gdy zimno, wyrzucić niechlujne opakowania i ponownie owinąć w Nowy pergamin do pieczenia, folię i sznurek. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do Świąt Bożego Narodzenia.
Aby zrobić masło brandy, masło śmietankowe ze skórką pomarańczową i cukrem pudrem. Stopniowo ubić w brandy lub koniaku i posiekanej łodygi imbiru. Włóż do małej miski, rozetrzyj wierzch i włóż do lodówki, aby ustawić. Masło będzie przechowywać przez tydzień w lodówce lub może być zamrożone do sześciu tygodni.
W Boże Narodzenie gotuj lub piecz na parze przez 1 godzinę. Rozpakuj i odwróć. Rozgrzać 3-4 łyżki brandy na małej patelni, zalać budyniem i zapalić.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.