Klasyczny świąteczny pudding

Klasyczny świąteczny pudding
Klasyczny świąteczny pudding wymaga z grubsza 8 godzin od początku do końca. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1064 kalorii, 12g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 162 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, koniak, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Classic Cup Christmas Cookies, oraz Klasyczne Świąteczne Wycinanki Z Cukrem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj wszystko na budyń. Migdały grubo posiekać. Jabłka do gotowania obrać, osuszyć i posiekać. Naostrz nóż i posiekaj kandyzowaną skórkę. (Migdały i jabłka można posiekać w maszynce, ale skórka musi być wykonana ręcznie.) Zetrzeć trzy czwarte gałki muszkatołowej (brzmi dużo, ale jest poprawna).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
W dużej misce wymieszaj migdały, jabłka, kandyzowaną skórkę, gałkę muszkatołową, rodzynki, mąkę, bułkę tartą, lekki cukier muscovado, jajka i 2 łyżki brandy lub koniaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Cukier MuscovadoLekki Cukier Muscovado
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
KoniakKoniak
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Trzymając masło w opakowaniu, zetrzyj ćwiartkę do miski, a następnie wszystko razem wymieszaj. Powtarzaj, aż całe masło zostanie utarte, a następnie mieszaj przez 3-4 minuty mieszanka jest gotowa, gdy po każdym zamieszaniu lekko opadnie. Poproś rodzinę, żeby też się poruszyła i niech wszyscy pomyślą życzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Obficie posmarować dwie miski o pojemności 1,2 litra i ułożyć na dnie każdej koło pergaminu do pieczenia. Zapakuj w mieszankę budyniową. Przykryć podwójną warstwą pergaminu do pieczenia, plisując go, aby umożliwić ekspansję, a następnie związać sznurkiem (trzymaj papier na miejscu gumką podczas wiązania). Odciąć nadmiar papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Teraz stanąć każdą miskę na dużym arkuszu folii i doprowadzić krawędzie do góry, a następnie umieścić inny arkusz folii na górze i przynieść go pod spodem, aby podwójne opakowanie (to sprawia, że puddingi wodoszczelne). Związać więcej sznurka i zrobić uchwyt dla łatwego podnoszenia i wychodzenia z patelni. Obejrzyj nasz film, aby zobaczyć, jak prawidłowo związać budyń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Gotować lub piec na parze budynie przez 8 godzin, uzupełniając w razie potrzeby wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia na noc. Gdy zimno, wyrzucić niechlujne opakowania i ponownie owinąć w Nowy pergamin do pieczenia, folię i sznurek. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do Świąt Bożego Narodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Aby zrobić masło brandy, masło śmietankowe ze skórką pomarańczową i cukrem pudrem. Stopniowo ubić w brandy lub koniaku i posiekanej łodygi imbiru. Włóż do małej miski, rozetrzyj wierzch i włóż do lodówki, aby ustawić. Masło będzie przechowywać przez tydzień w lodówce lub może być zamrożone do sześciu tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
KoniakKoniak
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
W Boże Narodzenie gotuj lub piecz na parze przez 1 godzinę. Rozpakuj i odwróć. Rozgrzać 3-4 łyżki brandy na małej patelni, zalać budyniem i zapalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn